talent foundation

Talent foundation helpt kansarme jongen wereldwijd.
De Talent Foundation PvT (Peter van Tilburg) is actief  in landen waar jongeren opgroeien in kansarme omstandigheden en waar een Landencommissie van Nederlandse en lokale mensen zorgt voor de selectie en begeleiding van talenten in de leeftijd van 15 – 25 jaar die beschikken over een duidelijke ambitie en een talent op basis waarvan ze een betere toekomst voor zichzelf én hun omgeving kunnen realiseren. De ondersteuning bestaat uit financiële en/of materiële hulp gedurende maximaal 4 jaar en een waarde van maximaal 3000 euro/jaar.  Hiermee kunnen gereedschappen, (muziek)instrumenten, boeken of andere materiële zaken worden aangeschaft en kunnen kosten voor studie en/of levensonderhoud worden vergoed.

De jongeren moeten vanaf het begin in hun aanvraag duidelijk maken wat zij zelf gaan betekenen voor dorp, vrienden, familie en andere kansarme jongeren. Wij werken samen in de Malawi landen commissie waarbij twee talenten uit Blantyre en omgeving worden ondersteund. Vanuit het goede doel is Saulos Jali degene die deze talenten ondersteunt.

Hoe gaat het met onze talenten : Kenneth en Anne?

Kenneth is een jonge ondernemer die een kippenbedrijf is gestart en Anne is na het afronden van ‘Secondary School’, een juridische studie gestart. De communicatie en verslaglegging wordt gedaan door onze medewerkers in Malawi en de rapportage wordt getoetst aan de normen van Talent Foundation. Er is nu door Talent Foundation aangegeven dat er ruimte is voor (1 of 2) nieuwe talenten.

Anne volgt nu een juridische opleiding.
Kenneth and friends

Bericht uit Malawi van Saulos Jali: “Talent Anne Kamalisha has been given a chance to pursue her education at the Staff Training College. She goes there to undergo a 1year training in Paralegal studies so that she can follow her dreams to provide free access to Justice to her community. For Kenneth he too has done well now the exams results just came out yesterday and he now he has a Diploma in Business Management and now he is already in the next phase of expanding his business”.

De samenwerking met de Talent Foundation is inmiddels beëindigd. We zijn dankbaar voor alle impulsen die dit aan jonge talenten in Malawi heeft gegeven. We hebben voorlopig een manier gevonden om het goede werk voort te zetten.