schoolkinderen-phalombe-2-napa

Malawi is een van de armste landen ter wereld. Malawianen werken hard aan het verbeteren van hun levens. Stichting Het Goede Doel wil hen daarbij helpen. Daarom steunt de stichting sinds vijftien jaar projecten voor de armste bevolkingsgroepen.

Het gaat om rechtstreekse en kleinschalige hulp, uitgevoerd door lokale medewerkers. Onze projecten zijn gericht op voedselvoorziening, onderwijs en schoon drinkwater. Het Goede Doel concentreert zich op projecten in de districten Thondwe en Phalombe.

Eén euro in, 97 eurocent uit

In Nederland werkt het Goede Doel met een bestuur dat op vrijwillige basis werkt.
Het liefst zien we dat elke euro die bij de stichting binnenkomt in Malawi belandt. Helemaal lukt dat niet. Want Het Goede Doel betaalt kosten voor het overboeken van geld, voor de inschrijving bij de Kamer van Koophandel en voor de hosting van de website. Van elke euro blijven daarom drie cent in Nederland achter.

Onze medewerkers in Malawi ontvangen wél een vergoeding of salaris. De stichting heeft twee mensen in dienst. Dat zijn Saulos Jali en Veronica Kuchikonde, beiden afgestudeerd als ontwikkelingswerker. Hun tarieven zijn conform de lokale honoraria.

 

Medewerkers en bestuur van Het Goede Doel

Saulos Jali is projectleider van Het Goede Doel in Malawi.
Ingrid Verhagen is penningmeester van Het Goede Doel in Nederland.
Ingrid: ‘Ik zet me in voor Het Goede Doel omdat  ik ervaren heb hoe hartverwarmend het contact is en hoe broodnodig onze steun is.’


Veronica Kuchikonde was jarenlang de bezielde projectleider van Het Goede Doel in Malawi. Zij is helaas vorig jaar overleden maar zal in het project voortleven.

Tanja Davans is bestuurslid van Het Goede Doel in Nederland.

Salome Dissi is de nieuwe projectleider. Zij neemt de rollen van Veronica over.


Trudy Raymakers is bestuurslid van Het Goede Doel in Nederland en zorgt voor de website.


Marius de Jong is geen lid meer van het bestuur maar ondersteunt nog waar hij kan. Hij was sociaal advocaat.
Marius: ‘ik zet me in voor het goede doel omdat het gewoon onze plicht is zijn om mee te helpen aan het verbeteren van de leefomstandigheden in landen als Malawi.’


Tine Hensen verzorgt de administratie.


Lees hier onze jaarrekeningen:

HGD Jaarrekening 2023.

HGD Jaarrekening 2022

HGD Jaarrekening 2021 

HGD Jaarrekening 2020

HGD jaarrekening 2019

HGD jaarrekening 2018

HGD jaarrekening 2017

HGD jaarrekening 2016

HGD jaarrekening 2015