Deze week wordt het Goede Doel Malawi met de Calebash tanks onder de aandacht gebracht door Wilde Ganzen. Iedere week is er een project van de week in de serie “Kleine projecten die een groot verschil maken”. Op de site kunt U direkt voor de Calebash tanks doneren: regenwatertanks. Het bijbehorende filmpje is te zien door op de volgende link te klikken:
wilde-ganzen.


Foto 1 Deze mensen in Malawi wassen hun kleding en drinken uit deze open waterbron.

Stichting Het Goede Doel heeft samen met de Malawiaanse organisatie Good Go Foundation het initiatief genomen voor de aanleg van een nieuwe watervoorziening. Het wordt geen traditionele waterpomp, want die kost al snel veel meer dan 10.000 euro. Het worden cementen calabash tanks, waar 5000 liter regenwater in kan worden opgeslagen. Zo’n tank kost slechts 250 euro per stuk.


Foto 2 Projectleider Saulos vertelt dorpsbewoners over de werking van de calabash watertank.

Calabash tanks